Dovlecei umpluti

luni, 8 septembrie 2008


Ingrediente ( pentru vreo 5-6 portii ) :

4/ 5 dovlecei
1/2 kg de carne de vita( sau porc) tocata
100 de grame de orez
250 gr suc de rosii
1 ou
1 ceapa
patrunjel si marar verde
smantana
sare, piper

Cum se face :
Se iau dovleceii si se spala, se taie rondele groase de circa 8 cm si se scobeste miezul. Separat vom face umplutura pentru dovlecei. Orezul trebuie oparit si apoi scurs si lasat la racit. Apoi intr-un castron, se amesteca carnea tocata, cu orezul, cu ceapa si verdeata tocate marunt. Se adauga faina, care poate fi peparata in prealabil intr-o cana cu putina apa rece. Pentru a da consistenta pastei se pune oul batut. Se adauga piper, cimbru si sare. Totusi un pic de Vegeta nu strica niciodata! Cu acest amestec consistent se umplu bucatile de dovlecel. Ii puneti intr-o tava unsa cu ulei si ii lasati la cuptor vreo juma de ora. Dupa care, puteti adauga in tava sucul de rosii. Se serveste cu smantana si verdeata taiata marunt! pofta buna!


1 comentarii:

agilulfo spunea...

arata delicios :))

Trimiteți un comentariu

Mamma Mia ! Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino