Paste cu ton

luni, 8 septembrie 2008




Ingrediente:

1/2 pachet de paste (melcishori, scoici, spirale si ce mai vreti voi)
1 conserva de ton maruntit in ulei (daca vreti ceva mai picant, ton cu ardei iute, sau sos picant)
2 cepe
4 sau 5 catelusi de usturoi
3 sau 4 linguri de pasta de tomate
si mirodenii dupa gust (busuioc, oregano, cimbru si ce mai gasiti in camara)

Cum faceti:

Puneti pastele la fiert (scrie pe pachet) oricum va dati seama cand sunt moi, eventual puneti un varf de cutit de sare ca sa nu se lipeasca. Lasati pastele intr-o strecuratoare sa se scurga. Intr-o tigaie caliti ceapa si usturoiul, pana capata o culoare aurie. Se adauga conserva de ton, scursa in prealabil de ulei. Se amesteca si se mai lasa cateva minute la calit (cam 5). Puneti bulionul in tigaie, amestecati si mai lasati 5-10 minute. Cu cateva minute inainte sa stingeti focul adaugati mirodeniile in sosul format. La final puneti compozitia peste paste si amestecati. Voila ! Foarte simplu !

1 comentarii:

iuliansirbu spunea...

v-am promis nişte comentarii, iată-le! în primul rând, nu-mi plac pastele alese de voi(ce-s alea "spirale", "melcişori"? încercaţi să folosiţi nişte paste italieneşti de genul penne, rigatoni, tagliatelle etc. apoi, în apa în care se fierb pastele se adaugă şi puţin ulei pentru a nu se lipi. pentru aspectul pastelor vă recomand ceapă verde în locul celei obişnuite(bineînţeles, atunci când e sezon). pasta de tomate ar trebui şi ea înlocuită cu pommodori pelati. iar cu usturoiul părerile sunt împărţite: unii spun că dacă ai pus într-o mâncare usturoi, nu mai are rost să pui şi ceapă, însă e ok la mâncarea asta să le adăugaţi pe amândouă. bon appetit!

Trimiteți un comentariu

Mamma Mia ! Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino