Tarta Voioasa cu Fructe

luni, 8 septembrie 2008

Ingrediente:

- 4 oua
- 4 linguri faina
- 3 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 praf de copt
- o esenta de vanilie
Si elementul final al blatului, pour la bon bouche, care nu e obligatoriu de altfel, o lingurita rasa de scortisoara.
- 1 Pudding
- 1/2 Gelatina (depinde de gramaj)

Preparatiune:

Separati albusurile de galbenusuri cu mare grija (un strop de galbenus jucaus care a scapat intre albusuri poate sa distruga spuma ulterioara). Bateti albusurile cam 5-6 minute cu mixerul la viteza mare, pana va asigurati ca spuma e cat mai tare, compacta (cat mai putine bule de oxigen :), dupa care adaugati zaharul vanilat, si mai amestecati putin, cat sa se dizolve. Galbenusurile jucause se freaca cu celalalt zahar :D (noi recomandam tot atotputernicul mixer) si cand arata ca o crema amestecati cele doua compozitii(galbenusuri frecate versus albusuri batute) pana se omogenizeaza. Adaugati faina, praful de copt si esenta de vanilie treptat, amestecand in continuu si la final scortzisoara.
Compozitia se toarna intr-o forma de tarta, pe care o ungeti cu unt/margarina si o tapetati cu putina faina si se da la cuptor. Dureaza cam 30 de minute, dar ca sa fiti siguri testati intepand blatul cu scobitoarea.
Cand e gata, preparati o pudding Dr Oetker de vanilie, dar merge si orice alt sortiment (modalitatea de preparare e trecuta pe spatele ambalajului) si intindeti-o pe blatul din forma de tarta. Fructele, la alegerea voastra trebuie plasate repede in sarlota, pentru ca aceasta se intareste. La sfarsit preparati si o gelatina (gasiti tot felul de gelatine la magazin), turnati-o peste tarta si lasati-o sa se intareasca. In alta jumatate de ora, tarta voioasa este GATA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mamma Mia ! Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino