eclere de casa

vineri, 26 decembrie 2008

Crema de ecler : 1 litru de lapte, 150gr zahar pudra, 2 plicuri de zahar vanilat, 200 grame faina, 5 galbenusuri, 1 plic vanilie

Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra, apoi adaugam faina, punem putin cate putin lapte pana incorporam tot laptele. Amestecam bine cu mixerul. Apoi punem oala pe foc vreo 15 minute si amestecam continuu pentru a evita sa se prinda crema sau sa faca cocoloase.
Cand crema e fiarta bine punem cele 2 plicuri de zahar vanilat si pliculetul de vanilie.
Dam crema la racit.

Tot pentru umplutura mai avem nevoie si de circa 4oo ml de frisca.


Glazura : 3 linguri zahar, 3 linguri apa, 3 linguri cacao, o bucatica unt sau margarina;

Toate aceste ingrediente se fierb intr-o oala pana ce se ingroasa un pic. Se toarna peste eclere.

Aluatul de ecler : 100 grame untura, 200 grame faina, o lingurita de zahar, o lingurita de sare, 200 ml de apa, 5 oua.

Se pune pe foc o oala cu apa si untura. Se fierbe pana se topeste untura ( sau untul). Se adauga lingurita de zahar si de sare. La final se adauga faina si se amesteca rapid pentru a o incorpora si a nu se lipi. Se da crema la racit. Dupa ce se raceste se adauga unul cate unul cele 5 oua si se bate cu mixerul pentru a obtine un amestec omogen.

Acest amestec il turnati cu ajutorul unei linguri in tava. Puteti folosi o punga taiata intr-un colt pentru a obtine forma lunguiata a eclerelor de la cofetarie.
Se lasa la copt circa 50 de minute.



Dupa ce scoateti aluatul din cuptor asteptati un pic sa se raceasca. Taiati blatul in doua.Umpleti cu un strat de crema pentru ecler, apoi un strat de frisca. Puneti capacul eclerului si adaugati glazura de cacao.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mamma Mia ! Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino