tort cu cacao si nuci

marți, 17 martie 2009


Blat :
4 oua
o cana de zahar
3 linguri de apa
o cana de faina
1/2 dintr-un pachetele de praf de copt
esenta de portocala si lamaie
cacao



Se bate albusul spuma, si cand este batut bine se adauga zaharul si continuati sa amestecati cu mixerul. Apoi adaugati galbenusurile, apa. Amestecati separat faina cu cacaoa si cu praful de copt nestins si puneti peste primul amestec. La sfarsit puneti si esentele alese de dumneavoastra.
Se baga compozitia la cuptor si in cam 45 de minute e gata.

Crema :

1/2 cana de faina
1/2 cana de zahar
1/2 litru lapte
1/2 pachet de unt
4 linguri de cacao
100 grame de nuca ( 150 de fapt, daca vrei sa-l ornezi cu nuci coapte )
esenta de migdale


Se amesteca zaharul cu faina si cu cacao, se omogenizeaza treptat cu laptele si se pune pe foc, unde se tine pana se ingroasa ca o budinca. Apoi se adauga untul si nuca coapta in prealabil cateva minute intr-o tava la cuptor. Cand se raceste se adauga si esenta de migdale.

Glazura :
cacao, apa , zahar
Se fierb 2 linguri de cacao, 2 de zahar si o ceasca de apa, pana se ingroasa cat sa ramana pe lingura.

Preparare tort :
Cand blatul s-a racit se taie in 3 foi si se rastoarna intr-un platou.
Se insiropeaza prima felie de blat ( cu sirop realizat din apa cu zahar sau zeama de compot de fructe ) apoi se intinde cream racita.

Apoi se pune ce-a de-a doua felie si se repeta procesul. Se toarna uniform glazura calda peste tort si se orneaza cu nuci coapte.

Delicios !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mamma Mia ! Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino