Biscuiti cu fulgi de ovaz

joi, 14 mai 2009


Ingrediente :
2oo grame unt moale (topit un pic la microunde sau lasat la soare intr-un castronel)
o cana jumate de zahar
o lingurita de bicarbonat de sodiuAdăugaţi o imagine1/2 lingurita sare
2 oua
1/2 esenta de vanilie
o cana jumate de faina
2 cani jumate de fulgi de ovaz
cam o lingurita de scortisoara sau mai putin
stafide ( optional, dar e foarte placut sa te surprinda biscuitii cu stafidele acrisoare ;) )

Pregatire :
Intr-un bol se pune untul moale peste care se adauga zaharul. Se mizeaza bine.
Apoi adaugam scortisoara, sarea, bicarbonatul si amestecam tot cu mixerul.
Adaugam ouale pe rand, iar dupa fiecare ou se va mixa foarte bine.

Odata ce adaugam faina, renuntam la mixer si amestecam cu o lingura de lemn.




Apoi adaugam fulgii de ovaz si stafidele si le amestecam putin.
Preincalzim cuptorul si pregatim o tava acoperita cu hartie de copt. Se la compozitie cu lingura si se pune pe tava, deoarece acesti biscuiti iau oricum ce forma isi doresc ei. Aveti grija sa lasati ceva spatiu intre ei.

Dupa vreo 9 minute ( sau chiar mai mult, vreo 15 minute in prima tura, pana se incalzeste cuptorul bine ) vor arata cam asa :
Si va asigur ca sunt crocanti si pufosi in acelasi timp si merg excelent la o cafea. Seamana putin la gust cu cookies-urile de la spring.
Pofta buna !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mamma Mia ! Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino