piersica

joi, 7 mai 2009

Piersica vine de pe meleagurile indepartate si exotice ale Asiei..
Botanistii moderni sustin ca piersica este originara din China, si luand drumul matasii prin Persia, a ajuns in Europa cu 2000 de ani inaintea erei noastre. In China, in religia taoista, piersica este considerata un fruct sacru si este oferit si astazi sarbatoritilor, de ziua de nastere, ca simbol al longevitatii si sperantei. Piersica era fructul preferat al lui Louis XIV,Regele Soare al Frantei, care pune sa se cultive peste 33 de specii de piersica in livada sa de la Versailles.

In bucatarie piersicile se pot folosi in orice prajituri, salate, tarte si inghetate. Ele pot fi consumate proaspete,uscate sau conservate in gemuri,dulceturi,compoturi. Tendinta haute-cuisine a bucatariei franceze recomanda piersica si ca aperitiv, sau ca element principal in garnituri si sosuri pentru fripturi.
Daca doriti sa folositi piersici decojite la tarte sau prajituri cea mai usoara maniera de a scapa de coaja este sa le scufundati cateva minute in apa fierbinte si apoi sa le scoateti si sa le scufundati in apa rece.
Un alt lucru bine de stiut, atunci cand preparam prajiturele cu piersici este ca aceste se inegresc dupa ce sunt taiate, daca se mai lasa un timp la temperatura camerei. pentru a preveni innegrirea feliilor taiate, acestea trebuie stropite cu zeama de lamaie sau portocale.
Piersica este bogata in minerale, calciu, potasiu, sodiu, magneziu, si vitamine si au un mare aport energetic. De aceea piersicile sunt folosite in cure pentru calculi biliari dar si diete de slabit, fructul continand peste 80% apa.

De asemenea, consumul de piersici ajuta la eliminarea ridurilor si la mentinerea unui ten neted ca de.. piersica !
Substantele active din pulpa piersicii actioneaza asupra secretiei unor hormoni ai creierului de tip serotonine, care cresc eficienta controlului nervos asupra proceselor de la nivelul pielii.
Cercetatorii estimeaza ca un consum zilnic de 300-350 g pulpa de piersica, timp de 45 de zile, poate scadea viteza proceselor de ridare.
Dar piersicile pot avea efecte si utilizate extern, in masti naturale din suc de piersica si lapte de migdale sau in compozitia cosmeticilor cu extract de piersica.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mamma Mia ! Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino