Pilaf roz de primavara

vineri, 29 mai 2009

Tot de la Mara putere bineinteles.. Inventia ei delici-originala de orez cu loboda..

Ingrediente :

- 2 cepe verzi marisoare
- loboda (o legatura)
- partile tale preferate din pui
- o canita de orez (il prefer pe cel scurt)
- 4 cani de apa
- patrunjel proaspat tocat, dupa gust

Tai rondele doua cepe verzi marisoare si le calesti (si partea alba si cea verde).
Cand sunt aurite adaugi peste ele si fasiile subtiri de loboda si le mai lasi putin la calit, pana incepe loboda sa-si lase sucul roz in uleiul incins.
Intre timp pui puiul la fiert cu putina sare (sau alte condimente pe care le folosesti) si ii iei spuma cand mai este nevoie. Cand consideri ca este gata fiert puiul, scote bucatile de carne pe o farfurie separata, verifica sa nu fi ramas spuma in apa si adaugi orezul. Daca ti-a trebuit mai multa apa pentru fiert puiul, lasa in oala doar cat crezi ca ar fi de patru ori cantitatea de orez.
Cand incepe sa se umfle orezul pune si ceapa si loboda, cu tot cu uleiul in care s-au calit si amesteca putin. In vreo doua minute ai sa te trezesti fata-n fata cu o oala de pilaf din ce in ce mai roz. Lasa-l sa fiarba asa putin, poti adauga si patrunjelul tocat intre timp (mai aproape de final, totusi), pentru a-si lasa si el aroma si cand este aproape gata pune iarasi si puiul in oala, sa se integreze bine in "colectiv". Ai grija sa nu ti se lipeasca orezul de fundul oalei, mai amesteca din cand in cand si verifica sa ai foc micut.
Poti sa adaugi sare si piper dupa gust, desi eu nu am considerat sa fie nevoie de piper la rozimea sa, pilaful de primavara, ca la cel simplu. :)
Pofta mare!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mamma Mia ! Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino