salata de naut ( varianta de foul )

vineri, 8 mai 2009



Draga Ana,
Pentru ca esti indragostita de bucate orientale si de naut iti voi da reteta pentru aceasta salata minunata. Drept sa-ti spun, nu are specific indian, desi se consuma si in India, ci este mai degraba o varianta a salatei libaneze numita Foul. Am gasit atatea variante ale acestei retete incat pana la urma am ales-o pe cea care parea cea mai gustoasa ;) .
E destul de simplu de preparat, dar trebuie sa ai mare grija cu nautul. Ca sa nu imbatranesti langa oala in care fierbe, iti recomand sa te gandesti din timp la ce vei gati, si sa-l lasi o noapte la inmuiat. Astfel, nautul va fierbe perfect in numai 2 ore ! :p Totusi, nu poti risca sa-ti iasa niste gloante nefierte, caci intreaga salata va fi necomestibila ! Pentru 2 portii imense, sau 4 portii medii ai nevoie doar de o cana de naut. In aceste 2 ore de fiert, trebuie sa fii in preajma lui, sa mai adaugi apa, si sa pui putin coriandru si cardamom, sau si mai bine, putine condimente speciale pentru fasole de la Fuchs. Da, Ana pentru fasole, caci semana destul de mult cu nautul.
Pe langa naut, ai nevoie de 2 rosii, o mana de masline si o jumatate de ceapa. Jumatatea de ceapa o tai julienne, ca in imagine ;)Mai trebuie sa iei de la piata o legatura de patrunjel pe proaspat, pe care il toci si il adaugi peste ceapa, masline si rosii.












Peste acest amestec, adauga nautul curatat de coaja. Daca l-ai fiert bine o sa-ti iasa numaidecat operatiunea decojire :D. Asezonezi cu sare, ulei de masline, zeama de lamaie ( sau otet de vin ), dupa cum iti place, draga mea.
Parca te si vad agitandu-te prin bucatarie, sa-ti iasa totul ca la carte.. Dar stai linistita, o sa-ti iasa de minune. Pana una alta, pofta buna !

2 comentarii:

Anonymous spunea...

Arata excelent ! :))

Goldberry spunea...

vreo legatura cu mine aici ? :-"
in orice caz, multumesc pt info, sper sa imi iasa mai bine data viitoare :)

Trimiteți un comentariu

Mamma Mia ! Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino