sufleu clasic englezesc cu carne tocata

miercuri, 10 iunie 2009

Ingrediente pentru 4 - 5 portii :
4 cartofi medii
sare, piper
2 morcovi
2 cepe
350 grame de carne tocata
o lingura de ulei
o lingura de faina
200 ml supa ( de la cartofii fierti, amestecata cu un cub de Knorr )
o mana de mazare congelata
100 ml lapte
50 grame cascaval


preparare :
Curatati cartofii, taiati-i cuburi apoi fierbeti-i in apa cu sare crica o jumatate de ora.
Curatati morcovii si ceapa, tocati-le marunt. Prajiti carnea si ceapa in ulei apoi adaugati morcovii si caliti in continuare. La final presarati faina si stingeti totul cu supa. Adaugati mazarea dezghetata si fierbeti tot amestecul circa 5 minute, apoi condimentati cu sare si piper.
Cand cartofii s-au fiert scurgeti-i si pisati-i. Adaugati laptele fierbinte si amestecati bine, apoi condimentati piureul cu piper si sare.
Separat amestecati carnea cu patrunjel verde si cu condimente pentru carne de porc/vita.

Ungeti cu ulei o forma pe care o veti baga in cuptor. Asezati in straturi amestecul de carne tocata si piureul, pe deasupra caruia presarati cascaval. Coaceti cam 45 de minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mamma Mia ! Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino