negresessa

marți, 7 iulie 2009



Aceasta prajiturica de post merge perfect cu o ceasca de cafea cu lapte, dimineata sau dupa-amiaza. Se asezoneaza de minune cu o carte buna, precum un roman de Iris Murdoch. Pentru mai multa picanterie, chemati-va prietenele in vizita ! ;).. si pofta buna la toata lumea !

Ingrediente :
3 cani faina
o cana jumate de zahar
un plic de zahar vanilat
un plic de praf de copt
3-4 linguri de cacao
o cana si un pic de apa
4 linguri de ulei
esenta de rom
gem de caise - pentru glazura
cocos - pentru glazura


Preparare :
Se amesteca intr-un vas faina cu zaharul simplu si vanilat, cu praful de copt si cu lingurile de cacao. Ulterior adaugam esenta de rom, uleiul si apa, la sfarsit. Amestecam bine compozitia pentru a nu face cocoloase. Turnam apoi amestecul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina/ cu hartie de copt si bagam la cuptor pentru circa o jumatate de ora.
Scoatem tava si negresessa sa se raceasca.
Dupa 10 minute sau chiar mai devreme, ungem suprafata prajiturii cu gem de caise si apoi presaram cu cocos ( eu am avut doar roz ).

Pofta buna !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mamma Mia ! Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino