Guinlinggao, jeleul din carapace de testoasa ?

vineri, 4 septembrie 2009

In cautare de experiente culinare excentrice am ajuns pe site-ul www.descopera.ro, unde am dat peste un top cu cele mai ciudate mancaruri din lume. Pe langa supa de caine si pisica prajita in ulei, se gaseste, spun autorii anonimi ai articolului, un jeleu din carapace de testoasa, cunoscut sub numele de Guinlinggao. Acesta ar fi unul din cele mai delicioase deserturi din bucataria asiatica si ar avea proprietati curative renumite, exploatate in medicina traditionala chineza, care il recomanda in tratarea afectiunilor pielii si a bolilor infectioase.
Potrivit aceleiasi surse anonime, autoritatile de la Beijing incerca diminuarea consumului ( masiv se pare) de Guinlinggao, al carui proces de fabricatie a dus aproape la exterminarea singurei specii de broasca testoasa din a carei carapace se poate obtine jeleul.
Desi, conform sursei anonime, jeleul are un imens succes international, mai ales in America de Nord, atunci cand cauti Guinlinggao cu oricare din motoarele traditionale de cautare, Yahoo sau Google, nu dai decat peste site-uri romanesti de la ziare online mai mult sau mai putin seriose, site-uri culinare si bloguri cu gramada, care prezinta toate acelasi top anonim al ciudateniilor culinare.
Singurul site in limba egleza pe care am gasit denumirea bizarului jeleu, il descrie ca fiind "herbal Jelly". In concluzie, ma intreb de la cine a pornit acest jeleu de testoasa, care e mai gustos si mai revolutionar ca omleta de oua de broasca testoasa a Angelei Similea (daca va mai aduceti aminte melodia )si daca chiar o exista asa ceva. Daca stiti unde e testoasa dati-mi si mie de veste !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mamma Mia ! Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino