cartofi indieni cu chimion si turmeric

marți, 10 mai 2011

Ingrediente :
o jumatate de kilogram de cartofi noi
6 linguri de ulei
o jumatate de lingurita de seminte de mustar negru
o jumatate de lingurita de chimion praf si o jumatate de lingurita de chimion ( seminte) - daca nu aveti chimion praf/ seminte puteti folosi doar ce aveti in bucatarie
un varf de lingurita de turmeric pudra
o jumatate de lingurita de coriandru pudra
un varf de lingurita de piper negru
o jumatate de lingurita de sare

Nota Bene !
Pentru a face referire la condimentele lor, se spune mai in gluma mai in serios ca in bucataria indiana se respecta un singur principiu pentru orice ai gati : se gatesc o serie de condimente peste care se presara peste, pui, cartofi, etc.

Pentru bucataria indiana condimentele sunt esentiale. Ei le folosesc din plin si in cantitati precise. Mai jos aveti o banala reteta de cartofi, insa daca vreti sa simtiti savoarea indiana a cartofilor prajiti trebuie sa fiti foarte atenti la condimentele folosite ca ingrediente. Incercati ! Mancarea indiana nu e pentru fiecare zi, dar gatita din cand in cand, aduce un plus de savoare si gust bucatariei dumneavoastra !

Cum sa gatiti cartofii ?
Taiati cartofii in circa 2 jumatati, apoi impartiti fiecare jumatate in 4 bucati, taind in forma de cruce. Incingeti uleiul intr-o tigaie de tip "wok" sau o tigaie putin mai adanca decat cele obisnuite in bucataria romaneasca. Cand uleiul este incins puneti semintele de mustar, apoi semintele de chimion. Adaugati cartofii si amestecati o data. Presarati turmericul. Lasati cartofi la foc pentru circa 15 minute pana ce devin un pic brun-aurii si sunt aproape gata. In tot acest timp amestecati din cand in cand. Acum presarati coriandrul, chimionul, sarea si piperul. Amestecati si lasati pe foc pentru inca cateva minute ( 2-3).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mamma Mia ! Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino