salata de fasole boabe

marți, 28 iunie 2011

Pentru circa 4 portii de salata de fasole boabe nevoie de :
200 g fasole boabe ( maro, rosie - o combinatie intre acestea)
1 ardei gras rosu
2 ramuri de telina verde
2 cepe mici sau una medie - orientativ, dupa preferinte
patrunjel verde
cimbru verde/ maruntit la punga
sos vinegreta (preparat din amestecul otetului cu ulei in cantitatile pe care le preferati dumneavoastra)
sare, piper
Cum se face salata de fasole boabe :
Se lasa fasolea la inmuiat peste noapte, apoi se fierbe in apa cu sare pana cand bobul este moale. Daca folositi 2 tipuri diferite de fasole, fierbeti-le separat pentru ca fiecare sortiment de bob sa-si pastreze aroma si culoarea proprie.
Cand este fiarta, se scurge fasolea de apa si se pune intr-o salatiera.
Se fierbe fasolea in apa cu sare pana cand bobul este moale. Se scurge de apa si se pune intr-o salatiera mare.
Peste fasole se adauga ardeiul gras rosu taiat in fasii ( eu l-am uitat netaiat pe masa), ceapa, frunzele de telina si patrunjel tocate marunt.
Se amesteca cu grija pentru a nu sfarama boabele de fasole si se asezoneaza cu sos vinegreta. Daca doriti, la sugestia unui site internet, am vazut ca se poate adauga peste sosul vinegreta sau inlocui total acesta cu o pasta de tomate amestecata cu cimbru bine maruntit. Eu am evitat acest lucru, pentru a nu o apropia ca gust de o tocanita de fasole.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mamma Mia ! Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino