Cert e ca urzicile contin mult fier, curatand sangele si avand un efect detoxifiant asupra organismului, si remineralizandu-l. Mai mult combate anemia si... astenia ! Asa ca daca va simtiti un pic mai astenice, faceti o plimbare prin parc/ padure si serviti la cina urzicute !
Ingrediente :
urzici ( :p, poate nu stiati ca se mananca , le gasiti in piata , no way supermarket)
3 linguri de faina
ulei
o ceapa
usturoi
oua
Preparare :
Se spala foarte bine urzicutele si se pun la fiert in apa clocotita. Dupa ce au fiert se scurg de apa si se pun in cratita in putin ulei incins. Fiind fierte si moise maruntec cu lingura de lemn cu care amestecati in cratita. Apoi adaugati o lingura de faina si incorporati. Cu polonicul incepeti sa adaugati din zeama in care au fiert urzicile. Adaugati si restul de faina si alte ateva polonic de zeama apoi lasati sa scada lafoc mic. Cand e aproape gata adaugati usturoiul facut mujdei si mai tineti urzicile pe foc 2 -3 minute.
La fiecare portie se adauga ssosul de rosii si unul doua oua fierte in apa/ romanesti.
2 comentarii:
Multumim mult pt reteta!Arata tare delicios si tare dor ma apucat de munica mea .care in fiecare primavara mergea cu bunicul la cules de urzici ca sa ne faca noua;)Pupici
Multumim mult pt reteta!Arata tare delicios si tare dor ma apucat de munica mea .care in fiecare primavara mergea cu bunicul la cules de urzici ca sa ne faca noua;)Pupici
Trimiteți un comentariu