7 mere medii ( merele golden sunt cele mai bune )
zahar pentru a umple merele
scortisoara - pentru a umple merele
zahar praf - pentru decorare
cam 500 grame faina pentru aluat
2 oua
100 grame de zahar
100 grame de unt
un praf de sare
Aluatul se pregateste foarte usor, doar ca trebuie tinut vreo ora la frigider. Amesteci cele 2 oua cu zaharul, adaugi apoiuntul si amesteci cu mixerul. Treptat adaugi si 300 grame faina. Tot aici pui si varful de sare. Dupa ce ai adaugat cele 300 de grame de faina, continua sa adaugi pana ce aluatul devine consistent si nu se mai lipeste pe maini. In general, mai ai nevoie de inca 200 de grame. Pui aluatul intr-o folie de aluminiu si il tii in frigider circa o ora.
Dupa o ora scoti coca din frigider, intinzi un blat, pe care il tai in patratele cu care invelesti marul ca in imagini.
1 comentarii:
Multumim frumos pentru invitatie ! Ne-ar facea mare placere sa ne alaturam petit chef-ilor !
Trimiteți un comentariu