cartofi gratinati

marți, 3 noiembrie 2009

Ingrediente :
cartofi
sare, oregano, piper, vegeta
200 ml lapte
branza dulce
pesmet
cascaval
2 oua

Se fierb cartofii in coaja, apoi se scot, se scurg, se curata si se taie felii. Pe acestea le puneti in straturi intr-o tava unsa cu unt.
Peste primul strat de cartofi fierti se toarna doua oua batute si se presara cascaval ras.
Apoi asezati un alt strat de felii de cartofi. De data aceasta, peste cartofi veti adauga sosul cu lapte si branza dulce pe care il preparati separat.
Sosul se prepara amestecand doua linguri mari de branza dulce cu lapte, cat sa devina o pasta moale, peste care adaugati sare, piper, oregano si vegeta.
Amestecati bine si turnati sosul peste cartofii din tava.Peste acest sos asezati un alt strat de cartofi pe care il veti unge cu restul de sos, veti presara cascaval ras si putin pesmet.
Lasati la cuptor circa 40 de minute. Puteti servi cartofii gratinati ca garnitura la diverse fripturi.
Pofta buna !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mamma Mia ! Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino