Cartofi frantuzesti la cuptor

marți, 28 iunie 2011

Pentru azi, va propun o reteta de cartofi frantuzesti, pe care ii numesc cartofi frantuzesti "a la roumaine", pentru ca oricat de mult credeam eu ca e o reteta de "cuisine francaise", nici un francez pe care il cunosc nu vrea sa-mi confirme aceasta delicioasa reteta de cartofi frantuzesti.

Ingrediente :
1 kg de cartofi
250 gr de smantana
8 oua ( 6 pentru fiert, iar 2 pentru crema)
300 gr de branza ( sarata) rasa
100 gr unt
2 linguri de lapte
putina sare si piper

Cum prepari cartofi frantuzesti :
Pui cartofii la fiert in coaja, adaugand un varf de cutit de sare in apa. Intr-un vas separat pune 6 oua la fiert (ouale se fierb tari).
Unge o cratita cu unt, margarina sau cu putin ulei. Pentru a prepara, sosul ce se va pune printre cartofi, amesteca samantana cu 2 oua crude, 2 linguri de lapte şi cu un varf de cutit de sare si putin piper.
Cand cartofii au fiert, taiati-i rondele medii de groase si apoi, asezati un strat de cartofi.
Peste stratul de cartofi asezati un strat de rondele de ou fiert, care sa acopere cat de cat cartofii.
Rade branza pe deasupra si apoi adauga pasta de smantana, atat cat sa acopere intreaga suprafata.

Repeta acest procedeu de stratificare pana se umple cratita.
Lasati preparatul de cartofi frantuzesti la cuptor, pentru a se rumeni, in jur de 45 de minute.
Pofta buna !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mamma Mia ! Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino