pui cu sos de portocale

sâmbătă, 28 februarie 2009

Ingrediente :
o ceapa
un catel de usturoi
un piept de pui dezosat
sare, piper, cimbru, o frunza de dafin
o lingura de zahar
ulei de masline pentru prajit
portocale pentru un pahar de suc de portocale

Preparare :
Se rumenesc bucatile de piept depui intr-o cratita cu putin ulei de masline. Dupa ce s-au rumenit se scot, iar in uleiul in care s-a prajit carnea se adauga ceapa tocata marunt. Se caleste la foc potrivit, dupa care se adauga din nou carnea de pui, turnandu-se totodata si paharul cu suc natural de portocale.
Se lasa vreo 15 minute sa fiarba ( cu capac) impreuna apoi se adauga condimentele ( sarea, piperul) frunzele de dafin si o lingurita de cimbru.
Cand e aproape gata se adauga usturoiul maruntit si se mai lasa pe foc vreo 5 minute.
Se poate servi cu garnitura de orez cu bob lung si amestec mexican ( porumb, fasole verde).

Pofta buna !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mamma Mia ! Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino