paine cu cartofi

joi, 7 mai 2009

Ingrediente :
300 grame faina pt coca
100- 150 grame pentru framantat, intins
drojdie uscata
3 cartofi medii
100 ml apa fiarta
un ou
o lingura rasa de sare



preparare :
Se curata cartofii de coaja si se dau prin razatoare. Se oparesc cu apa fiarta.

Separat se amesteca faina cu drojdia uscata peste care se vor adauga cartofii rasi si incepe sa se framante usor.

Apoi se adauga oul si sarea si se continua framantarea.

Se formeaza o bila de coca care se lasa sa creasca, intr-un loc caldut circa 40 de minute.

Apoi se framanta din nou, punand faina pe planseta si pe maini si se baga in cuptor, intr-o cratita/vas, acoperit cu hartie de copt.
Painea va fi gata in circa o ora !

Multumiri Mayei pentru inspiratia culinara ! ;)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mamma Mia ! Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino